ΑΣΚΗΣΗ & ΑΝΑΨΥΧΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Υπό τη σκιά των πεύκων και με θέα τους επιβλητικούς βράχους η Λίμνη ενδείκνυται για outdoor training και βιωματικές δράσεις. Στους χώρους πρασίνου της Λίμνης, διοργανώνονται ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης ήπιας έντασης, τα οποία πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Οι ασκήσεις αποσκοπούν στην ανακούφιση από το στρες, τη χαλάρωση και την ήπια μυϊκή τόνωση. Έμφαση δίδεται στην αναζωογόνηση του οργανισμού σε συνδυασμό με τη σωματική και ψυχική άσκηση στο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον της λίμνης.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η κολύμβηση στην Λίμνη αποτελεί μια ολιστική εμπειρία ευεξίας όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ιαματικές ιδιότητες του νερού και η σταθερή του θερμοκρασία, σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες της κολύμβησης στο σώμα και στην ψυχή υπόσχονται μια βουτιά στην απόλαυση. Το οβάλ σχήμα της λίμνης δημιουργεί την πιο όμορφη και φυσική πισίνα της Αθήνας σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον.

Aqua aerobic

Η αερόβια άσκηση στη Λίμνη αξιοποιεί πλήρως τις θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες του νερού. Ένα πρόγραμμα που ταιριάζει σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλλο ή σωματική κατάσταση εγγυάται απώλεια βάρους, τόνωση και ξεκούραση. Επιπλέον η άσκηση είναι ιδανική για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, πόνους στη μέση και γενικά προβλήματα αρθρώσεων, αφού η μείωση της βαρύτητας πιέζει λιγότερο τις αρθρώσεις.

Snorkeling

Με έναν έμβιο κόσμο μοναδικό στο είδος του η Λίμνη Βουλιαγμένης προκαλεί για μια … γνωριμία από κοντά. Το snorkeling είναι μια ιδιαίτερη δραστηριότητα στο νερό που δίνει την ευκαιρία στον συμμετέχοντα να απολαύσει την ξεχωριστή ομορφιά του βυθού της Λίμνης. Το μόνο που απαιτείται είναι διάθεση για εξερεύνηση, μάσκα και αναπνευστήρας. Η Λίμνη διοργανώνει ομάδες snorkeling μετά από συνεννόηση (επικοινωνία).

ΛΟΦΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑΣ

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης η ευεξία δεν βρίσκεται μόνο στο νερό. Με μια διαδρομή που ξεκινά ακριβώς πάνω από τη Λίμνη, ο βράχος της Φασκομηλιάς, σε έκταση 1.200 στρεμμάτων, αποτελεί μια ξεχωριστή διαδρομή για περπάτημα ή ποδηλασία με μονοπάτια που προσφέρουν απίστευτη θέα στην ακτογραμμή της Αττικής και στη Λίμνη. Η Λίμνη διοργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις και περιπάτους στην έκταση μετά από συνεννόηση. (επικοινωνία).