ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων. Οι ιαματικές ιδιότητες των φυσικών πηγών που τροφοδοτούν τη Λίμνη οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του νερού σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού συμβάλλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις

ΤΟ ΝΕΡΟ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων με θερμοκρασία που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22ο – 29ο βαθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Λίμνη εκβάλει στη θάλασσα καθώς η στάθμη της είναι 50 εκ. υψηλότερη από την επιφάνεια της. Αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της Λίμνης αλλά και στην υφάλμυρη σύνθεσή του.

Fish spa
Το peeling της φυσης

Μόνιμοι και φυσικοί κάτοικοι της Λίμνης τα ψαράκια Garra Rufa, υπόσχονται στους επισκέπτες της μια ξεχωριστή εμπειρία απολέπισης. Τα γνωστά και ως Doctor Fish ή Spa Fish ψαράκια «αναλαμβάνουν» να απαλλάξουν την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και ένα χαλαρωτικό μασάζ σε κάθε κολυμβητή της λίμνης.

Weather
Report

Μπορείτε να ελέγξετε σε πραγματικό χρόνο την πρόβλεψη για τις τοπικές καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως την θερμοκρασία, την υγρασία και τον άνεμο

Πίνακας Ανάλυσης Ποιότητας Υδάτων

Ποιότητας Υδάτων: Εξαιρετική
Μάϊος 2019
Παράμετρος Μέθοδος Μονάδα Παραμετρική Τιμή Αποτέλεσμα Σκάλα Ν.2 Αποτέλεσμα Σκάλα Ν.4 Αποτέλεσμα Σκάλα Ν.6
Escherichia  coli ISO 9308-1:2014 cfu/100ml 500 40 23 32
Intestinal Enterococci ISO 7899 – 2:2000 Cfu/100ml 200 64 15 0

H ποιότητα των υδάτων της Λίμνης Βουλιαγμένης εμπίπτει στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, όπως αυτή καθορίζεται στην ΚΥΑ 8600/416/Ε103 σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ, βάσει των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας της εταιρείας ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε, που πραγματοποιήθηκε στις 02/05/2019.
water